Ειδήσεις - Νέα - Εκδηλώσεις

29/8/2013, Περικλής Αλεξίου


Περικλής Αλεξίου

Πέθανε αιφνίδια και κηδεύτηκε στην Νέα Υόρκη ο Περικλής Αλεξίου, σύζυγος της συμπατριώτισσάς μας Γεωργίας Σταματέλου ( κόρης του Γιώργου και της Γιαννούλας).
Ο Περικλής Αλεξίου, γεννήθηκε στη Μερκάδα Λαμίας στις 9 Μαρτίου 1930.
Παιδί πολυμελούς αγροτικής οικογένειας, από μικρό τον χαρακτήριζαν η εργατικότητα, η αποφασιστικότητα η πειθαρχία και η επιθυμία να προοδεύσει και να βοηθήσει την οικογένειά του.
Τον Ιούλιο του 1944, σε ηλικία 14 χρόνων, μέσα στα δύσκολα και επικίνδυνα χρόνια του Πολέμου, φεύγει κρυφά από το χωριό του για την Αθήνα. Απασχολείται σε διάφορες ευκαιριακές δουλειές και επιστρέφει στην Μερκάδα το 1948, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του πατέρα του.
Το 1950 γράφεται στην Σχολή Χωροφυλακής της Ρόδου από όπου και αποφοιτά . To 1952 διορίζεται στη Φρουρά της Βουλής των Ελλήνων, ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα σε νυκτερινό σχολείο. Το 1955 και ενώ επρόκειτο να διοριστεί ως μόνιμος υπάλληλος στη Βουλή, προκύπτει ένα εμπόδιο στον διορισμό του ( για καλή του τύχη όπως συνήθιζε να λέει) κι έτσι αποφασίζει να μεταναστεύσει στις Η.Π.Α .
Στις 17 Ιουλίου του 1955, μετά από 13 ημέρες ταξίδι με το πλοίο «Βασίλισσα Φρειδερίκη», φτάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια πηγαίνει στο Pittsburg στον θείο του, όπου εκεί δουλεύει στο εστιατόριό του. Εργάζεται σκληρά και αποφασιστικά. Όταν το 1956 ο θείος του επιστρέφει στην Ελλάδα ο Περικλής αγοράζει το μαγαζί του. Ο δρόμος προς την επιτυχία έχει ανοίξει. .
Το 1958 μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και συνεχίζει ν απασχολείται δυναμικά στον χώρο της εστίασης.
Το 1965- σε ηλικία 35 χρονών- ταξιδεύει στην Ελλάδα. Γνωρίζει την Γεωργία κόρη του Γιώργου Σταματέλου ( αδελφή της Χριστίνας, συζύγου του Γιώργου Κοράκη), παντρεύονται στα Καστέλλια κι επιστρέφουν μαζί στην Νέα Υόρκη.
Ο δρόμος προς την επαγγελματική και κοινωνική άνοδο συνεχίζεται. Ο Περικλής ανακαλύπτει το ταλέντο του να δημιουργεί επιχειρήσεις εστίασης και να τις αναπτύσσει με μεγάλη επιτυχία. Στο Brooklyn αρχικά, κι αργότερα στο Manhattan.
Σε λίγα χρόνια η οικογένεια Αλεξίου μετακομίζει από την Astoria στο Manhasset κι αργότερα στο Port Washington .
To 1995 αποκτά την επιχείρηση H&H, φημισμένη στην Νέα Υόρκη για τα εξαιρετικά Bagels της .
Ο Περικλής μαζί με την Γεωργία αναπτύσσουν μεγάλη δραστηριότητα στην ελληνική κοινότητα του Port Washington. Με τον πράο και ήρεμο χαρακτήρα του και την αστείρευτη διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης που τον χαρακτήριζε, ήταν πολύ αγαπητός στην κοινότητα. Δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο καταγωγής του και με κάθε ευκαιρία εκδήλωνε την νοσταλγία αλλά και το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα το χωριό του, την Μερκάδα, αλλά και τα Καστέλλια, τα οποία αγαπούσε πολύ και δεν έπαυε να επισκέπτεται σε κάθε ταξίδι του στην Ελλάδα.
Στην ερώτηση «ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;» μας απαντούσε:
«Η ζωή μου μ έμαθε πως πρέπει να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και με τους ανθρώπους, να δουλεύω σκληρά -γιατί κανείς ποτέ δεν χάνει αν δουλεύει σκληρά -και πάνω από όλα να έχω την υγεία μου, ν αγαπώ την οικογένειά μου και να σέβομαι το Θεό».
Τα τήρησε όλα ως την τελευταία μέρα της ζωής του. Λάτρευε την οικογένειά του, τιμούσε τους φίλους και συγγενείς του , ήταν ειλικρινής, εξαιρετικός συμπαίκτης στο γκολφ και πάνω απ όλα ένας πιστός και σεμνός άνθρωπος.
Ο αιφνίδιος θάνατος του Περικλή Αλεξίου συγκλόνισε την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους πολυάριθμους φίλους του στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.
Όλοι θα τον θυμούνται πάντα μόνο με αγάπη . Η σύζυγός Γεωργία, η πολυαγαπημένη κόρη του Νταϊάνα και ο γαμπρός του Τζεϊ Ράσσιν θα είναι πάντα περήφανοι που ο Περικλής Αλεξίου υπήρξε σύζυγος και πατέρας τους.

Περισσότερα Νέα...

Δημοφιλέστερες Ειδήσεις